Om ervoor te zorgen dat onze bewoners hun talenten kunnen ontplooien en volop kunnen genieten van hobby's en vrije tijd, organiseren wij binnen de Herman Frantsenhuizen diverse activiteiten . Daarnaast kunnen bewoners natuurlijk deelnemen aan activiteiten buitenshuis, zoals een avondschool, sport of club.

Onze vaste activiteiten

Bijbelclub

Op donderdagavond komt er een groep bewoners samen in het tuinhuis om te luisteren naar een Bijbelverhaal. Iedere bewoner heeft een eigen map met plaatjes. Er is tijd om met elkaar te praten, vragen te stellen en om met elkaar te zingen en te bidden.

Les

Op maandagavond wordt er door een docent leesles gegeven in het tuinhuis. Deze activiteit is twintig jaar geleden ontstaan nadat er bewoners waren die hulp vroegen bij het lezen of het leren lezen. Daarbij wordt ook hulp geboden bij praktische zaken als: Hoe lees ik een stembiljet? Er is altijd ruimte en inbreng voor nieuwe ideeën.

Gym

Op maandagavond is er gym. Met behulp van materialen (hoepels, pittenzakken, parachute, pionnen, ballen en stokken) en eenvoudige spellen doen we met de bewoners aan sport en beweging.

Vakantie

Ieder jaar kunnen de bewoners op vakantie met de Herman Frantsenhuizen. Dit gebeurt in kleine groepen met medebewoners en begeleiding. Er wordt daarbij rekening gehouden met de wensen en behoeften van de bewoner. Er is veel mogelijk. Van vliegen naar Spanje of een bootreis over de Rijn tot een paar dagen genieten in een zorghotel. Dagen van ontspanning, rust en gezelligheid.

Herman Frantsenkoor

Ons unieke bewonerskoor repeteert iedere dinsdag. We zingen samen liederen rond de Bijbel en spelen op muziekinstrumenten. Samen muziek maken geeft ontspanning, verbondenheid en veel plezier. Het koor treedt regelmatig op in kerkdiensten. Het koor zingt ook bij afscheidsbijeenkomsten/rouwdiensten als medebewoners zijn overleden.

Zwemmen

Dinsdagavond wordt er onder begeleiding gezwommen in zwembad De Kulk.